Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідань 1,2 сесії

26 вересня 2013, 10:48

Протокол засідання Комітету від 19 вересня 2013 р.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ №15

від 19 вересня 2013 р.

 

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Каплін С.М., Кузьмук О.І.,  Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

ЗАПРОШЕНІ: Бабенко Артуро Франциско, заступник Міністра оборони України; Москаль Геннадій Геннадійович, народний депутат України; Породько Володимир Михайлович, заступник Голови Служби безпеки України; Мельник Євген Іванович, народний депутат України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ прийнято одноголосно .

 

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України у відповідність до рекомендації Парламентської Асамблеї Ради Європи (№ 1402, 1466, 1713, 1722, 1755), (реєстр. № 2045 від 18.01.2013).

 

ДОПОВІДАВ: Москаль Геннадій Геннадійович, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Породько В.М., Побер І.М., Кінах А.К., Кузьмук О.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Визначення правового статусу субєктів сектору безпеки держави, завдань та їхніх повноважень має здійснюватися не вибірково, а у відповідності до концепції та державної програми реформування сектору безпеки.

2. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України у відповідність до рекомендації Парламентської Асамблеї Ради Європи (№ 1402, 1466, 1713, 1722, 1755) відхилити.

 

«За» проголосували вісім народних депутатів України, «утримався» - народний депутат України Сиротюк Юрій Миколайович.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін у додаток 2 до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, затвердженого Законом України «Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України» (щодо передачі Бойових Прапорів військових частин, що розформовуються) (реєстр. № 2284а від 11.06.2013).

 

ДОПОВІДАВ: Бабенко Артуро Франциско, заступник Міністра оборони України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроекту про внесення змін у додаток 2 до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, затвердженого Законом України «Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України» (щодо передачі Бойових Прапорів військових частин, що розформовуються) прийняти його за основу та в цілому як Закон.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Постанови про розробку Кабінетом Міністрів України Порядку використання земель Міністерства оборони України у сільськогосподарських цілях (реєстр. № 3219, НДУ Мельник Є.І., Сабій І.М., Бублик Ю.В., Марцінків Р.Р.).

 

ДОПОВІДАВ: Мельник Євген Іванович, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Бабенко А.Ф., Сиротюк Ю.М., Развадовський В.Й., Стойко І.М., Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Схвалити проект постанови в редакції, запропонованій за результатами обговорення на засіданні Комітету.

2. Направити лист до Кабінету Міністрів України з проханням прискорити прийняття відповідного рішення із зазначеного питання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у звязку з прийняттям Закону України «Про зайнятість населення» (реєстр. № 3114 від 22.08.2013, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Прутенко Олег Володимирович, ВО директора департаменту праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України.

 

ВИСТУПИЛИ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у звязку з прийняттям Закону України «Про зайнятість населення» за основу з урахуванням висловлених до нього окремих зауважень і пропозицій Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради  України.

2. Про прийняте рішення повідомити головний комітету з опрацювання цього проекту закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

5. СЛУХАЛИ: про інформування громадськості про діяльність Комітету через висвітлення на веб-сайті роботи кожного підкомітету у складі Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: здійснювати щотижневе інформування громадськості про діяльність Комітету через висвітлення на веб-сайті роботи кожного підкомітету у складі Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            В.М.ЛИТВИН

 

 

Секретар Комітету                                                        С.М.КАПЛІН