Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідань 1,2 сесії

20 вересня 2013, 11:15

Протокол засідання Комітету від 18 вересня 2013 р.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ №14

від 18 вересня 2013 р.

 

 

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Забзалюк Р.О., Гриневецький С.Р.,  Кузьмук О.І., Мартинюк А.І., Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

Присутні на виїзному засіданні від секретаріату Комітету: Долгов Ігор Іванович, завідувач секретаріату Комітету, Корж Ігор Федорович, головний консультант секретаріату Комітету, Роговець Наталія Олександрівна, головний консультант секретаріату Комітету.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ прийнято одноголосно зі змінами. До порядку денного внесено проект Закону про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго (реєстр. № 3264 від 18.09.2013, Президент України).

 

 

1. СЛУХАЛИ: про основні завдання, пріоритетні напрями діяльності Головного управління розвідки Міністерства оборони України, перспективи розвитку, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

 

ДОПОВІДАВ: Гмиза Сергій Олександрович, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

 

ВИСТУПИЛИ: Лебедєв П.В., Сиротюк Ю.М., Гриневецький С.Р., Кінах А.К., Медведько О.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Прийняти інформацію до відома.

2. Поглибити співпрацю Комітету та ради ГУР МО України з метою вжиття заходів із прискорення розвязання проблемних питань, порушених у доповіді.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Україною та Організацією Північноатлантичного договору про участь України в операції «Океанський Щит» (реєстр. № 0039 від 05.09.2013).

 

ДОПОВІДАВ: Лебедєв Павло Валентинович, Міністр оборони України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: підтримати законопроект про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Україною та Організацією Північноатлантичного договору про участь України в операції «Океанський Щит» та запропонувати Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, який визначено головним, прийняти рішення щодо ратифікації вищеназваної Угоди з урахуванням висновку Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

 

«За» проголосувало девять народних депутатів України, «проти» - народний депутат України Мартинюк А.І., народний депутат України Стойко Іван Михайлович не брав участі у голосуванні.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго (реєстр. № 3264 від 18.09.2013, Президент України).

 

ДОПОВІДАВ: Лебедєв Павло Валентинович, Міністр оборони України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартинюк А.І., Забзалюк Р.О., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго прийняти його за основу та в цілому як Закон.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            В.М.ЛИТВИН

 

Секретар Комітету                                                        С.М.КАПЛІН