Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідань 1,2 сесії

05 липня 2013, 12:53

Протокол засідання Комітету від 03 липня 2013 р.

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ №12

від 03 липня 2013 р.

 

 

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Забзалюк Р.О., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Мартинюк А.І., Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Повітряного кодексу України (щодо субєктів державної авіації) (реєстр. № 2122а, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Можаровський Володимир Миколайович, заступник Міністра оборони України – керівник апарату.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Развадовський Віктор Йосипович, Перший заступник Голови Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартинюк А.І., Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Повітряного кодексу України (щодо субєктів державної авіації) у першому читанні прийняти його за основу. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом (реєстр. № 0029, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Латій Геннадій Георгійович, спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Міністерства закордонних справ України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Развадовський В.Й., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення зміни до деяких законів України щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення (реєстр. № 2072а, НДУ П Розенко).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Сиротюк Ю.М., Литвин В.М.

 

На голосування винесено пропозицію: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення зміни до деяких законів України щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення повернути його субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

«За» проголосували шість народних депутатів України – членів Комітету, «проти» - пять народних депутатів України – членів Комітету.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: про проект Закону про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про використання полігону злітно-посадкових систем «Нитка» (реєстр.         № 0027, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Можаровський Володимир Миколайович, заступник Міністра оборони України – керівник апарату.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Развадовський Віктор Йосипович, Перший заступник Голови Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Каплін С.М., Забзалюк Р.О., Стойко І.М.,          Сиротюк Ю.М., Кінах А.К., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

На голосування винесено пропозицію: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про використання полігону злітно-посадкових систем «Нитка» у першому читанні прийняти його за основу з урахуванням зауважень Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

«За» проголосували шість народних депутатів України – членів Комітету, «проти» - пять народних депутатів України – членів Комітету.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: про затвердження Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони за період першої та другої сесій Верховної Ради України VII скликання (грудень 2012 року – липень 2013 року).

 

ДОПОВІДАВ: Каплін Сергій Миколайович, Секретар Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Гриневецький С.Р., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: затвердити Звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони за період першої та другої сесій Верховної Ради України VII скликання (грудень 2012 року – липень 2013 року) з пропозиціями, внесеними народними депутатами – членами Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони на період третьої сесії Верховної Ради України VII скликання.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Сиротюк Ю.М., Забзалюк Р.О.

 

УХВАЛИЛИ: затвердити План роботи Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони на період третьої сесії Верховної Ради України VII скликання з пропозиціями, внесеними народними депутатами – членами Комітету.

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Голова Комітету                                              В.М.ЛИТВИН

 

 

          Секретар Комітету                                          С.М.КАПЛІН