Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідань 1,2 сесії

11 жовтня 2013, 13:04

Протокол засідання Комітету від 09 жовтня 2013 р.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ №17

від 09 жовтня 2013 р.

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Забзалюк Р.О., Каплін С.М., Мартинюк А.І., Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ прийнято одноголосно зі змінами. До порядку денного засідання Комітету включено проект Закону про дозвільну систему у сфері поводження із спеціально визначеними видами зброї, бойовими припасами до неї, засобами індивідуального захисту та активної оборони, вибуховими матеріалами промислового призначення (реєстр. № 3066, КМУ).

 

 

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України» (щодо удосконалення порядку підпорядкування та призначення посадових осіб) (реєстр. № 2383а, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Можаровський Володимир Миколайович, Заступник Міністра оборони України – керівник апарату.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Развадовський Віктор Йосипович, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Мартинюк А.І., Самойленко Ю.П., Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України» (щодо удосконалення порядку підпорядкування та призначення посадових осіб) прийняти його за основу, доручивши Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони доопрацювати його з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

2. Надіслати листа до Міністерства оборони України з прохання надати перелік об’єктів нерухомого військового майна, що підлягають реалізації, та земельних ділянок, які вивільняються у процесі реформування Збройних Сил України.

3. Здійснювати аналіз застосування нормативно-правових актів з питань відчуження земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого військового майна, що підлягають реалізації, та земельних ділянок, які вивільняються у процесі реформування Збройних Сил України, доручити Першому заступнику Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Развадовського Віктора Йосиповича.

 

«За» проголосували шість народних депутатів України – членів Комітету, «проти» - два народних депутати України: Сиротюк Ю.М.,      Побер І.М., «утрималися» - два народних депутати України: Забзалюк Р.О.,     Стойко І.М.

Рішення прийнято.

 

2. Проект Закону про створення та виробництво озброєння, військової і спеціальної техніки (реєстр. № 2420а, КМУ) був знятий з порядку денного засідання Комітету у звязку з відсутністю доповідача.

 

«За» зняття з розгляду законопроекту проголосували девять народних депутатів України – членів Комітету, «утримався» народний депутат України Мартинюк Адам Іванович.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо служби у військовому резерві (реєстр. № 2591, друге читання).

 

ДОПОВІДАВ: Развадовський Віктор Йосипович, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо служби у військовому резерві прийняти його у другому читанні та в цілому як Закон з редакційною правкою (редакційна правка запропонована народним депутатом України Мартинюком А.І.).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію про загрози системі підготовки кадрів у сфері спеціального звязку та захисту інформації.

 

ДОПОВІДАВ: Корнейко Олександр Васильович, Т.в.о. Голови Державної служби спеціального звязку та захисту інформації України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Суліма Євген Миколайович, Перший заступник Міністра освіти і науки України.

 

ВИСТУПИЛИ: Самойленко Ю.П., Стойко І.М., Сиротюк Ю.М., Мартинюк А.І., Побер І.М., Кінах А.К., Развадовський В.Й., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: підготувати проекти звернень до Президента України, Кабінету Міністрів України та Генерального прокурора України з проханням вивчити ситуацію, з огляду на інтереси безпеки держави, що склалася навколо Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НТУУ «КПІ», зокрема, щодо доцільності і правомірності прийнятого рішення про приєднання зазначеного Інституту до Державного університету телекомунікацій.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення у відповідність до норм Конституції України положень законів, що регламентують право на страйк) (реєстр. № 2204а, НДУ А.Павловський, О.Бригинець).

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Не підтримувати проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення у відповідність до норм Конституції України положень законів, що регламентують право на страйк) та рекомендувати Верховній Раді України його відхилити.

2. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення розрахунків за електричну енергію підприємств Державного концерну «Укроборонпром» (реєстр. № 2419а, НДУ В.Бандуров).

 

ДОПОВІДАВ: Кінах Анатолій Кирилович, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення розрахунків за електричну енергію підприємств Державного концерну «Укроборонпром» направити його субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: про проект Закону про дозвільну систему у сфері поводження із спеціально визначеними видами зброї, бойовими припасами до неї, засобами індивідуального захисту та активної оборони, вибуховими матеріалами промислового призначення (реєстр. № 3066, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Лекарь Сергій Іванович, заступник Міністра внутрішніх справ України – керівник апарату.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Развадовський Віктор Йосипович, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Побер І.М., Мартинюк А.І.,        Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про дозвільну систему у сфері поводження із спеціально визначеними видами зброї, бойовими припасами до неї, засобами індивідуального захисту та активної оборони, вибуховими матеріалами промислового призначення його відхилити.

2. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

Рішення прийнято одноголосно.

 

8. СЛУХАЛИ: інформацію щодо формування бюджету на 2014 рік в частині національної безпеки і оборони.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К.

 

УХВАЛИЛИ: міністерствам і відомствам надати (у робочому порядку) до Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони уточнені пропозиції щодо формування бюджету на 2014 рік в частині національної безпеки і оборони.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                            В.М.ЛИТВИН

Секретар Комітету                                                        С.М.КАПЛІН