20 січня 2021, 17:23

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 20 січня 2021 року

 

20 січня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного народні депутати України – члени Комітету розглянули підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку (реєстр. № 3553). За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому у запропонованій Комітетом редакції.

Розглянувши проект Закону про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності (реєстр. № 3822), народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити проект Закону до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України ІХ скликання та в першому читанні прийняти його за основу.

Комітет затвердив свої пропозиції до проекту порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (1 лютого – 23 липня 2021 року).

Також члени Комітету підтримали звернення Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки до Конституційного Суду України щодо розгляду питання стосовно відповідності О.М. Тупицького вимогам, які Конституція України та Закон України «Про Конституційний Суд України» висувають до судді Конституційного Суду України, зокрема – щодо його відповідності критерію «високі моральні якості» та його відповідності займаній посаді.

Крім того, відбулася презентація законопроекту про критичну інфраструктуру, а також обговорювалося питання стратегічних комунікацій.