Діяльність Комітету

23 лютого 2022, 22:16

Інформація про прийняття Верховною Радою України за основу і в цілому проекту Закону України про затвердження Указу Президента України «Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України» (реєстр. № 7108, доопрацьований)

 

23 лютого 2022 року Верховна Рада України 335 голосами прийняла за основу і в цілому проект Закону України про затвердження Указу Президента України «Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України» (реєстр. № 7108, доопрацьований), який від Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки співдоповідав Голова Комітету Завітневич Олександр Михайлович.

Метою проекту є затвердження Верховною Радою України відповідно до пункту 31 частини першої статті 85 Конституції України та частини першої статті 5 Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану» Указу Президента України від 23 лютого 2022 року № 63/2022 «Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України».

При цьому пропонується встановити, що Закон набере чинності з дня його опублікування.

Законопроектом передбачається затвердити вказаний Указ Президента України, яким з 00 годин 00 хвилин 24 лютого 2022 року на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської,  Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської. Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва строком на 30 діб вводиться надзвичайний стан.

Пунктом 4 Указу визначено перелік заходів, що запроваджуються на території зазначених областей та міста Києва.

Відповідним органам державної влади, органам місцевого самоврядування, органам військового командування надано відповідні доручення, пов’язані із запровадженням надзвичайного стану.