Діяльність Комітету

15 лютого 2022, 13:13

Інформація про прийняття Верховною Радою України у першому читанні за основу проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про основи національного спротиву" щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій (реєстр. № 6521)

 

15 лютого 2022 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про основи національного спротиву" щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій (реєстр. № 6521), який представляли секретар Комітету Костенко Роман Васильович та голова підкомітету Комітету Веніславський Федір Володимирович.

Законопроект розроблено у зв’язку необхідністю удосконалення деяких положень Закону України “Про основи національного спротиву?, що стосуються завдань територіальної оборони та зон виконання таких завдань, що забезпечить можливість проведення більш ефективних загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів під час протидії воєнним загрозам. Змінами, що пропонуються до вказаного Закону, виключаються обмеження щодо виконання завдань територіальною обороною саме до моменту розгортання в межах відповідної території угруповання військ (сил) або/чи угруповання об’єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройній агресії проти України, а також передбачається можливість здійснювати виконання завдань територіальної оборони на всій території України, включаючи райони ведення воєнних (бойових) дій. Прийняття проекту Закону забезпечить значне підвищення спроможностей територіальної оборони та зробить її більш ефективною одиницею в системі сил безпеки та оборони і в цілому підвищить рівень обороноздатності України.