Діяльність Комітету

08 лютого 2022, 17:25

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 8 лютого 2022 року

 

8 лютого 2022 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання народні депутати України розглянули доопрацьований Комітетом проект закону щодо удосконалення процедур оборонного планування (реєстр. № 4210). Під час підготовки законопроекту (реєстр. № 4210) до повторного першого читання робочою групою, створеною з цією метою у Комітеті, було запропоновано внести зміни до основних положень законопроекту та викласти його в новій редакції, а відтак змінити і назву проекту Закону з «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування» на «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань національної безпеки і оборони щодо зміцнення демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України, удосконалення об’єднаного керівництва силами оборони держави та планування у сферах національної безпеки і оборони». За результатами розгляду законопроекту Комітет ухвалив рішення рекомендувати включити доопрацьований Комітетом проект Закону (реєстр. № 4210) до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду у першому читанні прийняти його за основу.

Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання Силам спеціальних операцій Збройних Сил України деяких розвідувальних та контррозвідувальних повноважень для підвищення ефективності ведення руху опору (реєстр. № 6486).

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про основи національного спротиву» щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій (реєстр. № 6521), Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду у першому читанні прийняти його за основу, доручивши Комітетові доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строк подання таких поправок і пропозицій наполовину, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо певних питань управління майном для потреб Збройних Сил України (реєстр. № 5801) Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду у першому читанні прийняти його за основу.

Також Комітет продовжив розгляд проекту зведеного трирічного плану закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями на 2022 – 2024 роки.