Діяльність Комітету

14 грудня 2021, 14:12

Інформація про прийняття Верховною Радою України у першому читанні за основу та в цілому проекту Закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях (реєстр. № 6359)

 

14 грудня 2021 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу та в цілому проект Закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях (реєстр. № 6359), який представляв Голова Комітету Завітневич Олександр Михайлович.

Закон розроблено з метою виконання процедур щодо схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях. Зокрема у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, багатонаціональному навчанні «Об'єднані Зусилля – 2022», українсько-американському навчанні «Репід Трайдент – 2022», українсько-британському навчанні «Козак Мейс – 2022», багатонаціональному навчанні «Світла Лавина – 2022», українсько-польському навчанні «Сільвер Сейбер – 2022», українсько-американському навчанні «Сі Бриз – 2022», українсько-румунському навчанні «Ріверайн – 2022», багатонаціональному навчанні «Кленова Арка – 2022» та багатонаціональному навчанні «Вікінг – 2022».

Визнання України членом Програми розширених можливостей НАТО, а також поточна воєнно-політична ситуація створюють необхідність у нарощенні  оперативних спроможностей підрозділами Збройних Сил України, зокрема шляхом збільшення кількості багатонаціональних навчань на території України із залученням підрозділів збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру».