Діяльність Комітету

01 грудня 2021, 17:42

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 1 грудня 2021 року

 

1 грудня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання Комітет розглянув проект Закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях (реєстр. № 6359). За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

Розглянувши проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2023 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року (реєстр. № 0136), Комітет ухвалив рішення запропонувати Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом, який визначений головним, рекомендувати Верховній Раді України ратифікувати Угоду (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2023 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення соціального захисту осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та деяких інших осіб (реєстр. № 5609) та альтернативного проекту Закону (реєстр. № 5609-1) Комітет ухвалив рішення звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією визначити Комітет з питань екологічної політики та природокористування головним з підготовки та попереднього розгляду законопроектів №№ 5609, 5609-1.

Народні депутати України у закритому режимі заслухали інформацію начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України та розглянули питання державного оборонного замовлення на 2021 – 2023 роки.

Також було розглянуто питання погодження Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки змін до Річного плану закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення Міністерства оборони України на 2021 рік.

Крім того, у Комітеті створено робочу групу з розробки проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо реформування грошового забезпечення військовослужбовців та визначено її керівником народного депутата України Герасименка Ігоря Леонідовича.