Діяльність Комітету

10 січня 2018, 15:54

Про засідання робочої групи з доопрацювання законопроекту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону”

 

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони 20 грудня 2017 року було розглянуто поданий Кабінетом Міністрів України проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону” (реєстр. № 6777 від 21.07.2017 р.). Оскільки народні депутати України – члени Комітету зазначили, що окремі положення законопроекту потребують суттєвого доопрацювання, було прийнято рішення створити робочу групу для підготовки проекту Закону в редакції Комітету для розгляду Верховною Радою України у першому читанні.

10 січня 2018 року у секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони було проведено засідання робочої групи, в якій прийняли участь представники Державної прикордонної служби України, Держгеокадастру України, Міністерства фінансів України, Адміністрації Президента України. Провів засідання робочої групи Секретар Комітету Іван Вінник.

Під час засідання обговорювалося питання необхідності уніфікації термінології, яка буде застосована у проекті Закону. Члени робочої групи погодилися з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо внесення відповідних змін до назви проекту акта.

На засіданні також обговорювалися питання необхідності внесення змін до Податкового кодексу України та Цивільного кодексу України.

Оскільки за висновком Комітету з питань бюджету законопроект має вплив на показники бюджету, до законопроекту необхідно подавати фінансово-економічні обґрунтування (розрахунки). Виходячи з цього, члени робочої групи зазначили про необхідність найближчим часом надати до Комітету з питань національної безпеки і оборони інформацію про інвентаризацію земельних ділянок, які планується надати в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби України для будівництва інженерно-технічних споруд, здійснити грошову оцінку їх вартості та розробити орієнтовний план передачі зазначених земель або виплати відповідних компенсацій.

Членами робочої групи було наголошено на необхідності проведення наступного засідання робочої групи після отримання Комітетом вищезазначених матеріалів від Держприкордонслужби та Держгеокадастру.