Діяльність Комітету

21 грудня 2017, 12:38

Інформація щодо результатів засідання Комітету 20 грудня 2017 року

 

На засіданні Комітету, яке відбулося 20 грудня 2017 року, Комітет розглянув зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України від 19 грудня 2017 року до остаточної редакції проекту Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» (реєстр. № 7163), підготовленого до другого читання. При цьому члени Комітету частково погодилися із вказаними зауваженнями та запропонували народним депутатам України під час розгляду законопроекту в другому читанні на пленарному засіданні Верховної Ради України розглянути відповідні пропозиції Комітету на підставі зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України.

Народні депутати України – члени Комітету відповідно до порядку денного розглянули проект Закону про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб (реєстр. № 7133, КМУ) та зазначили, що законопроект не може бути прийнятий у запропонованій редакції і потребує суттєвого доопрацювання.

Розглянувши проект Закону про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім'ї (реєстр. № 6058, НДУ Бурбак М.Ю. та інші), члени Комітету висловилися щодо необхідності отримання експертного висновку Кабінету Міністрів України до законопроекту у зв’язку з тим, що реалізація законопроекту потребуватиме додаткового фінансування з Державного бюджету України.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону (реєстр. № 6777, КМУ) народні депутати України – члени Комітету наголосили, що окремі положення законопроекту потребують суттєвого доопрацювання, та прийняли рішення створити робочу групу для підготовки проекту Закону в редакції Комітету для розгляду Верховною Радою України у першому читанні.

Також Комітетом був розглянутий проект Закону про дипломатичну службу (реєстр. № 7322, Президент України). За результатами розгляду членами Комітету одноголосно прийнято рішення підтримати законопроект за умови врахування пропозицій Головного управління розвідки Міністерства оборони України при підготовці законопроекту до другого читання Комітетом Верховної Ради України у закордонних справах, який визначений головним з опрацювання вказаного законопроекту.

У зв’язку з відсутністю доповідача було ухвалено рішення перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" (щодо неприпустимості використання воєнного стану для обмеження виборчих прав громадян), (реєстр. № 6512, НДУ Одарченко Ю.В.).