Діяльність Комітету

07 грудня 2017, 15:56

Інформація щодо результатів засідання Комітету 6 грудня 2017 року

 

6 грудня 2017 року відбулося засідання Комітету. Першим народні депутати України – члени Комітету розглянули внесений Кабінетом Міністрів України проект Закону про Державний бюджет України на 2018 рік (реєстр. № 7000 від 15.09.2016) в частині фінансування потреб органів сектору безпеки і оборони держави та ухвалив рішення підтримати проект закону у другому читанні та в цілому з урахуванням прийнятих рішень на засіданні Комітету.

Відповідно до порядку денного народні депутати України – члени Комітету також розглянули законопроекти та за результатами розгляду прийняли відповідні рішення:

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби), (реєстр. № 6052, НДУ Вінник І.Ю. та інші). Рішення Комітету: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту у першому читанні прийняти його за основу.

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо неврахування часу проїзду у межах України до місця проведення відпустки та назад), (реєстр. № 5512, НДУ Тимчук Д.Б., Ричкова Т.Б.). Рішення Комітету: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту у першому читанні прийняти його за основу.

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань оборони (реєстр. № 7330, Президент України). Рішення Комітету: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому як Закон, уточнивши назву проекту та виклавши її в такій редакції: «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони щодо Десантно-штурмових військ».

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України стосовно питань оборони та підвищення соціального захисту військовослужбовців (реєстр.            № 7330-1, НДУ Рябчин О.М. та інші). Рішення Комітету: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроект відхилити.  

Перенесено розгляд законопроектів про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо соціального захисту ветеранів), (реєстр. № 5275, НДУ Ричкова Т.Б. та інші) та про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб, (реєстр. № 7133, КМУ).

Комітет затвердив Рекомендації за результатами спільних комітетських слухань комітетів Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, у закордонних справах, з питань європейської інтеграції на тему: «Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми співробітництва під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України», які відбулися 18 жовтня 2017 року.

Також члени Комітету розглянули питання щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про оборону України" щодо деяких питань підготовки держави до оборони (реєстр. № 7272), поданого народними депутатами А. Парубієм, І Фріз, Ю. Березою. За результатами розгляду було прийнято рішення звернутися до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України з проханням розглянути вказаний законопроект на Об’єднаному комітеті з питань розвідувальної діяльності при Президентові України та надати експертний висновок до законопроекту для підготовки його до розгляду.