Діяльність Комітету

10 квітня 2017, 15:55

Виступ Голови Комітету Сергія Пашинського на Погоджувальній раді 10 квітня 2017 року

«Колись, по-моєму, Черчель сказав, що фашисти майбутнього назвуть себе антифашистами. У наших реаліях ми бачимо, що корупціонери, які грабували нашу державу, назвали себе зараз анти-корупціонерами і через своїх, в тому числі, агентів впливу в нашій залі далі продовжують блокувати будь-які розслідування своїх корупційних оборудок.

Я абсолютно переконаний, що одна з найбільших корупційних оборудок в незалежній Україні це розграбування Міністерства оборони і Збройних сил України. Мова йде про мільярди і мільярди доларів. І питання не тільки в тій землі, яка розкрадена, питання не в тих військових містечках, які вкрадені, питання в бойових літаках, гелікоптерах, танках, проданих по ціні металобрухту. Це робилося протягом десятиліть і ніхто на сьогоднішній день не притягнутий до відповідальності.

На минулому засіданні нашого Комітету ми прийняли рішення створити робочу групу по внесенню змін до чинного законодавства, що дасть можливість притягнути всіх винуватців до відповідальності за крадіжки і за те, що наші Збройні сили були практично знищені. Інформую про це суспільство, інформую керівництво парламенту і прошу всіх, хто зацікавиться, долучатись до нашої роботи.

Також я публічно звертаюсь до голови Антикорупційного бюро пана Ситника. Ми його запросили в середу на засідання Комітету для подальшої співпраці і подальшої роботи НАБУ та Комітету по поверненню вкраденого майна і по притягненню відповідальних державних осіб до відповідальності.»