Діяльність Комітету

18 квітня 2017, 14:46

У Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони відбулася робоча зустріч представників секретаріату Комітету та Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні

У Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони відбулася робоча зустріч представників секретаріату Комітету та  Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Під час зустрічі порушувалося питання щодо налагодження більш тісної співпраці членів Комітету, експертів секретаріату Комітету в питаннях законодавчого забезпечення розвитку потенціалу України з гуманітарного розмінування.

За підсумками зустрічі представники сторін домовилися спільно напрацювати законодавчі зміни враховуючи те, що подані законодавчі ініціативи потребують суттєвого доопрацювання. Йдеться про подані законодавчі ініціативи народного депутата України А.Кисельова (реєстр. № 5189) та Кабінету Міністрів України (реєстр. № 5189-1), які знаходяться на розгляді Комітету.

Також було зроблено акцент на тому, що питання гуманітарного розмінування, крім законодавчого врегулювання, потребує комплексного вирішення, зокрема слід вносити зміни до підзаконних актів, таких як постанови, розпорядження, інструкції тощо.