Діяльність Комітету

23 березня 2015, 15:40

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про боротьбу з тероризмом"

Законопроектом (реєстр. №2030) пропонується збільшити кількість керівників оперативного штабу з управління антитерористичною операцією з огляду на можливе одночасне проведення на території держави декількох антитерористичних операцій, територія проведення яких може не збігатися з адміністративно-територіальним поділом, що ускладнює здійснення одночасного оперативного керівництва і Антитерористичним центром при Службі безпеки України, і декількома оперативними штабами з управління антитерористичними операціями в районах їх проведення.

Під час засідання зазначалося, що законопроект розроблено з метою підвищення ефективності оперативного управління конкретними антитерористичними операціями і попередження терористичній діяльності в межах всієї держави.

Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить одночасно концентрувати увагу керівництва Антитерористичного центру при Службі безпеки України і на оперативному управлінні конкретними антитерористичними операціями, і на попередженні терористичній діяльності в межах всієї держави.