Діяльність Комітету

18 грудня 2014, 16:30

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому проект закону про внесення змін до Закону "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони

Голова Комітету Сергій Пашинський, відкриваючи засідання, зазначив, що законопроект (реєстр. №1343), поданий Президентом України як невідкладний, прийнято Верховною Радою у першому читанні.

С.Пашинський повідомив, що до законопроекту надійшло сорок поправок, що свідчить про те, що він викликав у суспільства і депутатського корпусу зацікавлення.

Цим проектом пропонується привести норми чинного законодавства України у сфері національної безпеки і оборони у відповідність із Конституцією України, вдосконалити правове забезпечення діяльності Ради національної безпеки і оборони України (далі - РНБОУ).

Проектом, зокрема, передбачається розширити компетенцію РНБО стосовно таких повноважень, як прийняття рішення щодо невідкладних заходів із розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України, а також координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю тощо.

Народні депутати розглянули поправки до законопроекту, що надійшли до Комітету. Більшість з них стосувалися виконання РНБОУ такої функції як координація і контроль. Комітет за результатами розгляду пропонуватиме їх відхилити, оскільки вони схожі.

Члени Комітету підтримали кілька редакційних правок і ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект в цілому як закон.