Діяльність Комітету

10 липня 2014, 17:37

Голова Комітету Володимир Литвин провів зустріч з керівником групи ОБСЄ по м. Києву та Київській області Штефаном Йоханнессоном

Під час зустрічі відбувся обмін думками з широкого спектру питань. В.Литвин подякував за позицію ОБСЄ щодо України. «Україна відчуває не тільки підтримку, а й практичні дії з боку міжнародної спільноти і зокрема ОБСЄ щодо досягнення миру в країні і підтримання її цілісності», - зазначив він.

«Ми зацікавлені в роботі та розширенні місії в Україні, бо для нас є очевидним, що найкращий сценарій, який може бути реалізований, - це сценарій, коли не проливається кров», - наголосив голова Комітету.

Сторони обмінялися баченнями щодо забезпечення конституційного порядку на сході та загалом в Україні.

В.Литвин зазначив, що в суспільстві лунають заклики і навіть вимоги щодо введення воєнного стану. «Це складний і навіть важкий можливий крок і Президент України розуміє і враховує усі виклики, які можуть постати», - підкреслив він.

Голова Комітету також висловив переконання з приводу того, що потрібно задіяти комплексний підхід - це силові дії, переговорний процес, солідарність і тиск з боку європейської та світової спільноти.