Діяльність Комітету

23 вересня 2013, 13:27

Про розгляд проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про зайнятість населення"

У підкомітеті з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету з питань національної безпеки і оборони 17 вересня 2013 року розглянутий проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України "Про зайнятість населення" (реєстр. № 3114 від 22.08.2013 року), поданий Кабінетом Міністрів України. Законопроектом пропонується внести зміни до низки законодавчих актів України у зв’язку з реалізацією абзацу другого пункту 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про зайнятість населення" та необхідністю приведення таких законодавчих актів України у відповідність до зазначеного Закону.

Голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету Сергій ГРИНЕВЕЦЬКИЙ зробив наголос на те, що законопроект є суто технічним і має за мету реалізувати абзац другий пункту 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України у відповідність до цього Закону, його втілення не потребуватиме витрат коштів Державного бюджету України чи місцевих бюджетів, а негативних наслідків від прийняття згаданого проекту Закону не очікується.

При обговоренні питання було звернуто увагу на зауваження Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та висловлені ним окремі пропозиції до цього проекту Закону. Згідно з висновком цього управління згаданий законопроект за результатами розгляду у першому читанні може бути прийнятий за основу з урахуванням висловлених до нього зауважень і пропозицій (лист від 10.09.2013 року № 16/3-1220/3114).

За підсумками обговорення підкомітет запропонував Комітету підтримати законодавчу пропозицію Уряду і рекомендувати Верховній Раді України прийняти цей проект Закону за основу з урахуванням висловлених до нього окремих зауважень і пропозицій наукових експертів, про що повідомити Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики   та праці, який є головним комітетом з опрацювання цього проекту Закону.

19 вересня 2013 року Комітет з питань національної безпеки і оборони на своєму засіданні одноголосно підтримав запропоноване підкомітетом рішення.