Діяльність Комітету

20 липня 2016, 11:15

Засідання робочої наради з обговорення питань, пов'язаних з наданням державних гарантій та кредитів (позик) для фінансування програм, пов'язаних із підвищенням обороноздатності і безпеки держави

19 липня 2016 року відбулося засідання робочої наради під головуванням Секретаря Комітету Вінника Івана Юлійовича. У засіданні прийняли участь представники зацікавлених органів державної влади, АТ «Ощадбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ДК «Укроборонпром»  та експерти.

Вінник І.Ю. зазначив, що на даний час склалася критична ситуація з фінансуванням з Державного бюджету України державного оборонного замовлення. Зазначене вимагає від органів державної влади пошуку інших дієвих фінансових інструментів забезпечення виробництва продукції оборонного призначення, яке вкрай необхідне для Збройних Сил України.

Учасники наради обговорили умови та процедури надання державних гарантій та кредитування проектів у секторі безпеки і оборони. Під час роботи було прийнято ряд рішень, зокрема - розробити бізнес моделі проектів з метою оцінки поточного фінансового стану суб’єктів господарювання - резидентів України, які будуть отримувати відповідні кредити.

Також обговорили необхідність вивчення, оцінки змін до діючої нормативно-правової бази щодо рівня нормативів (коефіцієнтів) ліквідності банків, що потенційно можуть кредитувати проекти у секторі безпеки і оборони під державні гарантії.