Діяльність Комітету

11 листопада 2016, 09:43

Про виїзне засідання Комітету 10 листопада 2016 року

10 листопада 2016 року народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони провели виїзне засідання на військовому полігоні біля населеного пункту Дівички Переяслав-Хмельницького району Київської області. На засіданні також були присутні народні депутати України Кишкар Павло Миколайович та Лапін Ігор Олександрович, від Міністерства оборони України - Заступник Міністра оборони України Павловський Ігор Валентинович. Також були присутні представники оборонних підприємств, розробники-конструктори, представники державних замовників з оборонного замовлення на підприємствах, в установах і організаціях.

          На полігоні пройшов огляд та випробування окремих зразків озброєння, зокрема стрілецької зброї калібром 12,7 мм, снайперських гвинтівок, мінометів калібром 60 мм, 82 мм та міномету «Молот» калібром 120 мм.

Голова Комітету зазначив, що продемонстровані зразки озброєнь були виготовлені ПАТ "Завод Маяк" та КБ "Артилерійське озброєння", частина продемонстрованих зразків уже знаходиться на фронті, інші - будуть відправлені туди найближчим часом.

Сергій Пашинський наголосив, що особливою сенсацію має стати 60-мм міномет - новинка української зброї, яку уже чекають на передовій бійці.

Технічний директор заводу ПАТ "Маяк" Валерій Синіцин зазначив, що "зазвичай на розробку нового виду озброєння потрібно 8-9 років, натомість українські конструктори справились за півроку, зараз тривають державні випробування зразків і надалі їх уже візьмуть на постійне використання".

Заступник Міністра оборони Ігор Павловський повідомив, що орієнтовний термін випробовування цього міномету становить 1 місяць, після цього він почне постачатися в бойові частини.

Учасники мали можливість продемонструвати свій стрілецький вишкіл на окремих представлених зразках.

          Присутні на полігоні під час огляду та випробувань представники засобів масової інформації особисто пересвідчилися у можливостях представлених зразків озброєння, які забезпечують обороноздатність нашої держави, та надають можливість гідно протистояти збройній агресії проти нашої держави.