Діяльність Комітету

03 листопада 2016, 11:29

Зустріч Голови Комітету з делегацією підкомітету з безпеки та оборони Комітету закордонних справ Європейського Парламенту

 

2 листопада 2016 року у Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони відбулася зустріч керівництва Комітету з делегацією підкомітету з безпеки та оборони Комітету закордонних справ Європейського Парламенту на чолі з Анною Фотигою.

Зі сторони Європейського Парламенту у зустрічі взяли участь: Клаус Бухнер - Депутат Європейського Парламенту, Член політичної групи Зелені/ Європейський вільний альянс, Член екологічно-демократичної партії ФРН; Міхаєль Галер - Депутат Європейського Парламенту, Група Європейська народна партія, Член Християнсько-демократичного союзу ФРН; Ганс Ван Баален - Депутат Європейського Парламенту, Член групи «Альянс лібералів і демократів за Європу».

Українську сторону на зустрічі представляли голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони С.В. Пашинський та секретар Комітету І.Ю. Вінник.

Під час зустрічі було зазначено, що головною загрозою національній безпеці та суверенітету України залишається неоголошена війна, що ведеться проти нашої країни Російською Федерацією. Збройні Сили України протягом останніх трьох років стримують агресію сусідньої держави власними силами, застосовуючи тільки ті зразки озброєння та військової техніки, які залишились від часів Радянського Союзу. Україна за цей час використовує усі свої власні можливості, підтримуючи національну армію, щороку виділяючи значні бюджетні кошти на модернізацію та переоснащення озброєння та військової техніки, створення нових зразків. Однак цього не достатньо.

Голова Комітету Пашинський С.В. зауважив, що ми очікуємо від країн-членів ЄС та НАТО розширення співпраці у напрямку військово-технічного співробітництва. Сподіваємось на те, що нашими партнерами буде надана можливість закуповувати сучасні зразки озброєння, їх комплектуючі та передові технології. Очікуємо на продовження діалогу з питань надання технічної допомоги у військовій сфері.

Пашинський С.В. завірив учасників зустрічі, що він як Голова Комітету, робить усе можливе для того, щоб Україна рухалась у напрямку членства України в НАТО, за умов продовження з боку партнерів політики «відкритих дверей».