Діяльність Комітету

25 лютого 2016, 17:37

Про участь представників Секретаріату Комітету в засіданні "круглого столу" з питань захисту критичної інфраструктури

 

 

 

 

25 лютого 2016 року представники Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони взяли участь в засіданні «круглого столу» з питань захисту критичної інфраструктури.

Під час засідання обговорювалося питання щодо формування системи захисту критичної інфраструктури Україні та вдосконалення чинного законодавства, яке сприяло б  створенню системи її захисту.

Під час обговорення  проекту Рекомендацій «круглого столу», завідувач Секретаріату Комітету Тетяна Блистів зазначила, що досі не розроблені критерії віднесення об’єктів, систем та ресурсів до критичної інфраструктури, залишаються не вирішеними питання удосконалення методики оцінки вразливості об’єктів критичної інфраструктури.

Крім цього, потребують вирішення питання координації та виконання функцій, пов’язаних із захистом критичної інфраструктури, що обумовлює необхідність визначення (створення або призначення) органу-координатора в системі захисту критичної інфраструктури, що є особливо важливим, виходячи із розширення спектру загроз.