Діяльність Комітету

06 лютого 2013, 14:25

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони В. Литвин провів зустріч з Послом, Координатором проектів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні М.Джарбусиновою.

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони В. Литвин провів 5 лютого 2013 року зустріч з Послом,  Координатором проектів Організації з безпеки та  співробітництва  в Європі  (ОБСЄ)  в Україні  М.Джарбусиновою.

Голова Комітету відзначив позитивну роль, яку відіграє Координатор проектів ОБСЄ в Україні в процесі практичної  реалізації  проектів з очищення територій від вибухонебезпечних предметів, реабілітації територій, забруднених внаслідок військової діяльності,  утилізації компонентів рідкого ракетного палива (меланжу), подальшої допомоги у реформуванні та підвищенні результативності Державної прикордонної служби України, програм  адаптації військовослужбовців, що звільняються з військової служби, та членів їхніх сімей.

В. Литвин та М. Джарбусинова обговорили актуальні напрями співробітництва сторін, питання перспективних проектів, які реалізовуватимуться на території України, та співпраці Комітету і Координатора проектів ОБСЄ із законодавчого забезпечення цього процесу.

Голова Комітету повідомив про заслуховування на наступному засіданні Комітету інформації Міністерства закордонних справ України на тему: “Головування  України в ОБСЄ та ОЧЕС: безпековий вимір”.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні  поінформувала про розгляд у квітні п. р. Постійною радою при Міністерстві закордонних справ України програми діяльності (виконання проектів) Координатора проектів ОБСЄ в Україні на 2013 рік.