Діяльність Комітету

29 жовтня 2013, 17:20

23 жовтня ц.р. відбулося засідання Комітету безпосередньо в Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України.

 

 

 

 

23 жовтня ц.р. відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони безпосередньо в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації. Розглянули питання: «Про стан і перспективи розвитку Держспецзв’язку та законодавства, що регулює його діяльність».

Члени Комітету отримали можливість ознайомитися з діяльністю Служби. Зокрема, забезпеченням функціонування головного вузла доступу до телекомунікаційної мережі спеціального призначення, Єдиної точки доступу органів державної влади до мережі Інтернет, захищеного вузла Інтернет-доступу Державного підприємства «Українські спеціальні системи», системи захищеного відеоконференцзв’язку, що впроваджується в інтересах органів державної влади. Народні депутати мали можливість  ознайомилися з порядком експлуатації, здійсненням оперативно-технічного управління та безпеки Національної системи конфіденційного зв’язку. Крім того фахівцями Держспецзв’язку членам Комітету було продемонстровано засоби спеціального зв’язку та захисту інформації вітчизняного виробництва.

За результатами цього засідання Комітет констатував, що в Україні сформована і діє належна Служба. Однак статус її належить істотно підвищити, у т.ч. з огляду на виклики і загрози у цій сфері, на які держава і влада повинні реагувати на випередження і ефективно. Особливо з урахуванням необхідності налагодження дієвої системи кібернетичної безпеки.

Така постановка питання вимагає належного фінансування Держспецзв’язку та істотного посилення соціальної підтримки її співробітників, покращання координації роботи між відповідними органами влади.

Ці та інші проблеми й пропозиції щодо заходів до їх розв’язання викладені у відповідному рішенні Комітету.