Діяльність Комітету

28 листопада 2011, 11:52

Через застереження Анатолія Гриценка законопроект про скасування пільг зняли з розгляду парламенту

Скандальновідомий законопроект про гарантії держави щодо виконання рішень суду (реєстр.№7562) не був включений до порядку денного Верховної Ради України після чергових застережень з боку голови Комітету Анатолія Гриценка.

 

Народний депутат вкотре підкреслив, що додатками до цього законопроекту фактично скасовуються пільги і право Верховної Ради України на формування основ соціальної політики.

 

«Даним проектом Закону вносяться зміни до 17 законодавчих актів, позбавляються пільг шахтарі, медики, ветерани, інваліди та чорнобильці всіх категорій. Також ним вносяться зміни до Закону про трубопровідний транспорт з метою дозволити приватизацію стратегічної газотранспортної магістралі України. Я категорично проти розгляду цього законопроекту», - наголосив Гриценко.

 

Принагідно буде зазначити, що ще  у січні цього року Анатолій Гриценко наголошував на тому, що вносити і проштовхувати законопроекти, які зачіпають інтереси мільйонів людей, до того ж створюють загрози національній безпеці України, без попереднього широкого громадського обговорення – неприпустимо.