Діяльність Комітету

28 листопада 2011, 11:43

Анатолій Гриценко вимагає розібратися з ситуацією на Південній митниці

Голова Комітету Анатолій Гриценко надіслав Голові Державної митної служби, Генеральному прокурору та голові Служби безпеки України депутатські звернення з вимогою розібратися з ситуацією на Південній митниці.

 

Під час проведення особистого прийому громадян у м. Одесі до нього звернулися представники робочої групи Громадської ради при Південній митниці Державної митної служби України з проханням зупинити неправомірні та корупційні, на їх погляд, дії з боку керівників та працівників митниці.

 

«У зверненні наведено конкретні факти порушень процедур митного контролю, штучного зволікання у розгляді документів та митного огляду вантажів, їх затримки, надмірного за часом та без будь-яких пояснень проведення заходів з митного контролю, спроб вимагання хабарів, як умови вчасного розгляду документів та відповідного їх візування, необґрунтованих вимог документів, що не мають відношення до митного контролю, що, як наслідок, призводить до негативних наслідків, зокрема до прямих збитків компаній-постачальників», - йдеться у зверненні Анатолія Гриценка.

 

З огляду на критичність ситуації, ознаки системності подібних проявів та з метою недопущення неправомірних дій з боку працівників Південної митниці голова Комітету вимагає від Генпрокурора, голів СБУ та Держмитслужби вжити відповідних заходів реагування і повідомити про їх результати.