Діяльність Комітету

10 лютого 2012, 16:03

Комітет підтримав проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, виплати одноразової грошової допомоги у разі їхньої загибелі (смерті), встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності

 

11травня 2011 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація Збірника змін до нормативно-правової бази в галузі безпеки і оборони України, виданий Женевським центром демократичного контролю над збройними силами за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

Як наголосив  у передмові до видання Голова Комітету Анатолій Гриценко: «Законодавство, як і суспільно-політичне життя не стоїть на місці. Воно розвивається: вносяться зміни і доповнення до існуючих нормативно-правових актів, окремі їх положення втрачають чинність або набувають сили». Збірка –яскраве тому підтвердження.

 

Під час презентації виступив  виконавчий директор Центру демократичного контролю над збройними силами д-р Філіпп Флурі, Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони в 1998-2000 та 2002-2006 роках Георгій Крючков, який зазначив, що завдяки зусиллям Женевського Центру і профільного парламентського Комітету  та людей які працювали в цих інституціях у 2005-2008 роках було реалізовано згадане унікальне видання українською, російською та англійською мовами.

 

Думками щодо Збірника змін та доповнень (2008-2010 рр.) до нормативно-правової бази в галузі безпеки і оборони України обмінялися керівник Офісу зв'язку НАТО в Україні Марчін Кожіел, а також Валентин Бадрак та Леонід Поляков.