Діяльність Комітету

17 вересня 2014, 16:43

Комітет обговорив питання про ретрансляцію (поширення) програм та передач об'єктами Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення в Луганській і Донецькій областях

На засіданні 16 вересня було також розглянуто питання про діяльність військових прокуратур.

Обговорення обох питань порядку денного відбувалося у закритому режимі.

Члени Комітету також обговорили законопроект про внесення змін до законів України щодо боротьби з тероризмом (реєстр. №5011).

Ним пропонується створити в структурі органів Служби безпеки України новий спеціальний підрозділ - з попередження та припинення диверсійно-терористичних проявів. Підрозділ створюється з метою удосконалення боротьби з тероризмом через прояви сепаратизму, діяльність диверсійних і озброєних груп та окремих осіб, блокування і захоплення адміністративних будівель державних органів тощо.

Під час обговорення народні депутати України – члени Комітету відзначали, що чинне законодавство України не передбачає у складі СБУ спеціальних підрозділів, які виконували б відповідні функції. Тому існує нагальна потреба у створенні в її структурі спеціального підрозділу з попередження та припинення диверсійно-терористичних проявів.

Відповідні зміни пропонується внести до законів "Про боротьбу з тероризмом", "Про Службу безпеки України" та "Про оперативно-розшукову діяльність".

Члени Комітету обговоривши законопроект, підтримали його і одноголосно ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти його за основу, а за відсутності до законопроекту зауважень і пропозицій від суб'єктів права законодавчої ініціативи - в цілому як закон.