Діяльність Комітету

08 лютого 2008, 12:40

Анатолій ГРИЦЕНКО разом з комітетом на наступній сесії опікуватиметься питаннями створення контрактної армії та розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу

«На наступній сесії ми плануємо провести парламентські слухання по двох питаннях. Це – перехід Збройних Сил на професійну контрактну основу, а також перспективи розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу, технічне переоснащення Збройних Сил та інших військових формувань», - заявив голова комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко.

Він також додав, що для підготовки до розгляду цих питань парламентом комітет спланував провести виїзні засідання на різних оборонних підприємствах з метою вивчення стану реалізації ключових проектів в оборонно-промисловому комплексі України.

«У першу чергу, це - будівництво нового бойового корабля класу «корвет», в якому задіяно десятки підприємств ОПК. Це - розробка та виробництво вітчизняного багатофункціонального ракетного комплексу, де задіяно КБ «Південне», та низка інших підприємств України», - додав голова комітету.

 Окрім цього, Анатолій Гриценко розповів, що членами комітету буде вивчено питання щодо виконання проектів у сфері авіації. Зокрема, це - створення воєнно-транспортного літака Ан-70, модернізація винищувача МіГ-29 та ударного гелікоптера Мі-24.  

На переконання голови комітету ВР з питань національної безпеки та оборони ці проекти розраховані на середньострокову перспективу (до 10 років) та передбачають багатомільярдні вливання з держбюджету у оборонно-промисловий комплекс України та створення десятків тисяч високотехнологічних робочих місць.

«Мета запланованих виїзних засідань - заслухати керівництво Національного космічного агентства, Мінпромполітики, інших підприємств, головних конструкторів, а також Міноборони та Генштабу як замовників, щоб упевнитися, що ці проекти будуть виконуватися згідно плану та забезпечать технічне переоснащення нашої армії, - підкреслив Анатолій Гриценко. – За підсумками обговорень комітет зможе  більш предметно та професійно розглянути проект змін до державного бюджету, який Уряд має підготувати до березня».