Діяльність Комітету

07 лютого 2008, 17:27

Комітет з питань національної безпеки і оборони підтримує ратифікацію Угоди між Україною та Угорською Республікою про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом

Підписання та ратифікація Угоди (реєстр. №0008) обумовлені необхідністю створення правових засад захисту інформації з обмеженим доступом, обмін якою, у разі потреби, здійснюється між сторонами в ході політичного, економічного, військового, науково-технічного або іншого співробітництва у рамках окремих контрактів.

Угода забезпечує виключно рівноправний, партнерський характер взаємовідносин у процесі інформаційного обміну, не надає будь-яких переваг тій чи іншій стороні, зобов'язує сторони вживати необхідних заходів щодо охорони отриманої у ході співробітництва інформації з обмеженим доступом.

Суб'єктами виконання Угоди є органи державної влади, підприємства, установи та організації, які відповідно до законодавства України провадять діяльність, пов'язану з державною таємницею, та отримали повноваження на передачу секретної інформації іноземному партнеру.

Визначений в Угоді порядок інформаційного обміну надає Службі безпеки України та компетентному органу Угорщини можливість забезпечувати належний державний контроль за дотриманням суб'єктами співробітництва вимог національного законодавства держав сторін у процесі обміну інформацією з обмеженим доступом.

Члени Комітету зазначили: ратифікація Угоди, створюючи правові засади для здійснення обміну секретною інформацією та забезпечення її захисту, буде сприяти після набрання чинності підвищенню ефективності взаємовигідного співробітництва України з Угорською Республікою.