Діяльність Комітету

13 грудня 2011, 14:54

Комітет рекомендує Верховній Раді відхилити проект закону про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств оборонно-промислового комплексу

Проектом (реєстр №9346), поданим народним депутатом В.Забарським, пропонується списати заборгованість підприємств оборонно-промислового комплексу за теплову та електричну енергіютакож пені, штрафні і фінансові санкції, що нараховані на цю заборгованість), яка виникла між підприємствами оборонно-промислового комплексу та підприємствами, що виробляють, транспортують та постачають теплову та електричну енергію.

Крім того, передбачається реструктуризувати заборгованість зазначених підприємств за банківськими кредитами та списати заборгованість перед Державним концерном "Укроборонпром" за виконані роботи та надані послуги.

Члени Комітету під час обговорення зазначили, що законопроект суперечить Господарському та Цивільному кодексам України, Закону "Про банки і банківську діяльність". На думку народних депутатів, запропоноване автором списання та реструктуризація заборгованостей на суму 1,962 млрд. грн. призведе до розбалансування Державного бюджету.

Члени Комітету також зауважили, що законопроект містить низку внутрішніх суперечностей, які потребують узгодженості.