Діяльність Комітету

13 лютого 2008, 16:34

Анатолій Гриценко щодо рішення парламенту про збереження Тендерної палати в системі державних закупівель

Сьогодні Голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко заявив, що вчорашнє рішення Верховної Ради України стосовно практично збереження Тендерної палати в системі державних закупівель суперечить інтересам 46 мільйонів наших громадян.

«Це був тест для Верховної Ради на реальність боротьби з непрозорими схемами і з корупцією в системі державних закупівель. Цей тест Верховна Рада вчора не витримала. Тим самим вона показала, що не готова приймати рішення, які дійсно турбують мільйони людей», - зазначив Анатолій Гриценко.

На його переконання, існуюча  система державних закупівель, яка була впроваджена 2 року тому, кожного року «вимиває» з держави мільярди гривень.

На думку А. Гриценка, «це абсолютно очевидна непрозора корупційна схема. І депутати виявили неспроможність і небажання боротися з цією схемою. Був прийнятий закон у першому читанні, який зберігає Тендерну палату в системі державних закупівель».

«Наша фракція разом з фракцією Литвина голосувала «проти» і ми переконані в тому, що Тендерна палата як громадська організація і вся система інших громадських і напівгромадських організацій мають бути вилучені з системи держзакупівель», - переконаний Анатолій Гриценко.

За словами голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, це, насправді, «бізнес», який вимірюється міліардами гривень і які підуть комусь в кишеню, можливо, на формування виборчого процесу, але точно – не людям.

«Система держзакупівель сьогодні практично заблокована. Це відчувають сільські голови, керівники підприємств, директора шкіл, лікарень, кожен мер і кожен міністр. Дуже прикро, що цей тест на боротьбу з корупцією Рада не витримала», - підкреслив Анатолій Гриценко.