Діяльність Комітету

21 лютого 2008, 10:52

Існує реальна небезпека зриву міжнародних військових навчань за участю військовослужбовців Збройних Сил України, які планувалося провести у 2008 році - Анатолій Гриценко

«Існує реальна небезпека зриву міжнародних військових навчань за участю військовослужбовців Збройних Сил України, які планувалося провести у 2008 році», - заявив сьогодні у Києві Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.

 

Він висловив стурбованість тим, що «дотепер на розгляд Верховної Ради України не внесено відповідного законопроекту».

«Цей документ має бути розглянутий на засіданні РНБО та затверджений Президентом України. Але станом на 18 лютого цього не зроблено», - зазначив голова профільного парламентського комітету.

На переконання Анатолія Гриценка, подальша затримка з внесенням цього законопроекту може спричинити зрив міжнародних військових навчань, оскільки перші спільні маневри планувалося провести з військовими Російської Федерації вже у квітні місяці. 

«На розгляд законопроекту спочатку у профільному комітеті, а потім у Верховній Раді потрібен час. А оскільки в останні роки жодного разу він не проходив без проблем, то для його підтримки потрібна і відповідна робота у фракціях», - упевнений Анатолій Гриценко.

Зважаючи на такий стан справ, Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони пропонує у стислі терміни розглянути законопроект на засіданні РНБО і внести його до парламенту як невідкладний.