Діяльність Комітету

11 червня 2012, 14:32

Комітет рекомендує Верховній Раді направити на доопрацювання проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повноважень Військової служби правопорядку у Збройних Силах України)

Законопроектом (реєстр. №10419), поданим народним депутатом Г.Омельченком, пропонується надати Військовій службі правопорядку у Збройних Силах України повноваження щодо здійснення оперативно-розшукової діяльності. Відповідні зміни передбачається внести до законів "Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України" та "Про оперативно-розшукову діяльність".

Автор пропонує здійснювати фінансування витрат, пов'язаних з реалізацією проекту, в межах асигнувань, виділених із Державного бюджету на утримання і реформування Збройних Сил України.

Члени Комітету під час обговорення погодилися з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради і наголосили на необхідності узгодження проекту з приписами нового Кримінального процесуального кодексу та Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України". Останнім, зокрема, суттєво змінено редакцію тих статей законів "Про оперативно-розшукову діяльність" та "Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України", до яких проектом також пропонуються зміни.

Народні депутати наголосили також на врахуванні того, що Військова служба правопорядку не віднесена до кола органів, яким надано право на проведення оперативно-розшукової діяльності, і позбавлена статусу органу дізнання та повноважень щодо розкриття злочинів.