Діяльність Комітету

17 квітня 2008, 18:33

Народні депутати України-члени Комітету занепокоєні дисбалансом генеральських посад

На засіданні Комітету було розглянуто питання щодо стану і завдань, які виконує Державна служба охорони.

«Є певний дисбаланс між розвитком цієї структури і неадекватним законодавчим забезпеченням. Фактично базовий закон був прийнятий більше 10 років тому. І після прийняття нової Конституції серйозних змін у законодавче забезпечення Управління державної охорони не відбулося, - зазначив голова комітету Анатолій Гриценко. -  Проект закону, напрацьований у цій структурі щодо внесення необхідних змін, вже півтора роки знаходиться без руху».

На комітеті було досягнуто домовленості, що протягом цього тижня буде створено спільну робочу групу, яка почне роботу для прискорення цього процесу.

«Є і серйозні питання щодо дисбалансу штатних посадових категорій, - також наголосив Анатолій Гриценко, - Важко пояснити – чому керівник силової структури, яка нараховує менше 3 тисяч людей, має штатну категорію «генерал армії України»? Таку ж має і начальник Генерального штабу, який командує близько 200 тисячами людей. Немає логіки!».

За словами голови комітету, народні депутати виступили з ініціативою щоб верхня межа генеральських звань затверджувалася Верховною Радою. Для цього профільним парламентським комітетом буде проведений серйозний аналіз ситуації і ця система буде приведена у порядок.