Діяльність Комітету

18 квітня 2008, 09:17

Комітет погодився стимулювати перехід на контрактну службу, але за умов перерозподілу коштів

Комітет одноголосно прийняв рішення – рекомендувати Верховній Раді прийняти у першому читанні зміни до бюджету, внесені Урядом на цей рік в частині, що стосується фінансування силових структур.

Про це повідомив голова Комітету Анатолій Гриценко.

Він зазначив, що цей законопроект передбачає збільшення фінансування для всіх силових структур, в яких є контрактники. Конкретніше - 1 млрд. 87 млн. гривень планується направити для стимулювання служби за контрактом. Зокрема, для підняття грошового утримання мінімум до 1200 грн., приблизно 560 млн. грн. – на продовольче забезпечення і безкоштовне продовольче забезпечення для контрактників. 200 млн. гривень – на фінансування впровадження сучасних систем зв’язку.

У той же час Анатолій Гриценко наголосив, що у членів комітету є серйозні зауваження до законопроекту. Зокрема, вони стосуються рівня грошового забезпечення у 1200 гривень, коли по Україні середня зарплата більша, порушення дисбалансу у грошовому забезпеченні між солдатами-контрактниками і офіцерами, скорочення видатків на 50 млн. грн. для відновлення техніки і проведення бойової підготовки.

«Рішення стимулювати перехід на контракт правильне, але воно не комплексне і не вирішує всіх питань. Тому будемо пропонувати перерозподілити гроші між різними статтями бюджету і у ході відпрацювання його разом з бюджетним комітетом виправляти, готуючи до другого читання», - зазначив Анатолій Гриценко.