Діяльність Комітету

17 квітня 2008, 12:42

Анатолій Гриценко: "Протистояння між Президентом і Урядом перейшло у відкрито ворожу фазу"

Протистояння між Президентом і Урядом послаблює позиції країни на міжнародному рівні. Таку думку висловив Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко.

«Протистояння між Президентом і Урядом перейшло у відкрито ворожу фазу. Іде інформаційна війна на знищення, юридична та законодавча війна на знищення», - зазначив Анатолій Гриценко.

На думку політика, така ситуація не відповідає інтересам народу України і послаблює позиції країни у низці переговорів. Зокрема, це послаблює на переговорах з Росією по газу, на переговорах з ЄС щодо посиленої угоди про співпрацю, на переговорах з НАТО по ПДЧ та інших питаннях.

Анатолій Гриценко вважає такий розвиток ситуації неприпустимим. Він констатує, що конфлікт з кожним днем стає все гострішим і ця ситуація розвивається на фоні того, що час від часу люди з президентського оточення озвучують ініціативу про ухвалення нової редакції Конституції на загальнонаціональному референдумі.

«Така ініціатива дуже небезпечна, і якщо Президент наважиться на такий крок, це стане кінцем його політичної кар’єри», - переконаний народний депутат.

Голова парламентського комітету також каже, що усі політичні сили країни – як парламентські, так і позапарламентські, за винятком блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, виступають категорично проти цієї ініціативи.

«Слід піти демократичним шляхом і ухвалити зміни до Конституції через Парламент. І не треба боятися створення Тимчасової спеціальної комісії по підготовці змін до Конституції. Якщо цей проект буде внесений, я особисто голосуватиму «за», хоча більшість фракції НУ-НС займає іншу позицію, - зазначив Анатолій Гриценко. - Це буде хоч маленьким запобіжником для тих «гарячих» голів, які можуть порадити Президенту провести референдум за народною ініціативою».