23 лютого 2022, 11:31

Інформація про прийняття Верховною Радою України проекту Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) (реєстр. № 7064)

 

23 лютого 2022 року Верховна Рада України 322 голосами підтримала проект Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)  (реєстр. № 7064), яку від Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки співдоповідав голова підкомітету з державної безпеки та оборони Веніславський Федір Володимирович.

Прийняття Постанови створить передумови для прийняття Радою національної безпеки і оборони України рішення про застосування персональних  спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до осіб, наведених у Додатку 1 до Постанови, за створення реальних та/або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України. Зазначені особи мають безпосереднє відношення до лобіювання інтересів держави-агресора Російської Федерації на території України, в тому числі окупації частини території України.