30 червня 2021, 18:50

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 30 червня 2021 року

 

30 червня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання Комітет розглянув проекти Законів про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), (реєстр. № 5599), про деолігархізацію, сприяння конкуренції, очищення влади від корупційних впливів і соціальну відповідальність бізнесу (реєстр. № 5599-1), про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), (реєстр. № 5599-2) та про чесну політику та чесну владу (реєстр. № 5599-3). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 5599) у першому читанні прийняти його за основу, а альтернативні законопроекти відхилити.

Також запрошений на засідання Комітету перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко поінформував членів Комітету про окремі питання державного оборонного замовлення на 2021 рік.