10 листопада 2020, 14:54

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 10 листопада 2020 року

 

10 листопада 2020 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до статті 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» щодо здійснення процедур прикордонного контролю (реєстр. № 2729). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду у першому читанні повернути законопроект суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення зміни до статті 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» щодо отримання інформації про осіб, які перетинали державний кордон України (реєстр. № 3555) Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України не включати законопроект до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, а в разі включення – за наслідками розгляду відхилити.

Також, розглянувши проект Закону про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України (щодо спрощення ввезення складових для продукції оборонного призначення), (реєстр. № 3558), народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення запропонувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду проекту, рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект за основу.

Крім того, Комітет додатково включив до порядку денного засідання та розглянув питання погодження Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки проекту змін до основних показників державного оборонного замовлення на 2020 – 2022 роки.