04 листопада 2020, 16:40

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 4 листопада 2020 року

 

4 листопада 2020 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання першим питанням Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів” щодо державного захисту військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних Сил України під час виконання ними завдань за призначенням (реєстр. № 4186). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення запропонувати Комітету з питань правоохоронної діяльності, який визначено головним, рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту у першому читанні прийняти його за основу.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок" (реєстр. № 3821) Комітет ухвалив рішення запропонувати Комітету з питань транспорту та інфраструктури, який визначено головним, рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту у першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

Також, розглянувши проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування розвідувальної діяльності (реєстр. № 2413), народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення запропонувати Комітету з питань бюджету, який визначено головним, рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект за основу.

Крім того, запрошений на засідання Комітету представник Морської експертної платформи, експерт з міжнародного морського права Устименко Богдан Миколайович поінформував членів Комітету про п’ять можливих юридичних кроків України щодо питань чорноморської безпеки.