08 жовтня 2020, 13:48

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 8 жовтня 2020 року

 

8 жовтня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до порядку денного засідання Комітету народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо обміну та взаємної охорони інформації з обмеженим доступом у сфері оборони (реєстр. № 0069) та прийняли рішення запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду проекту, рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект Закону за основу та в цілому.

Розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо відновлення дії попередніх редакцій норм зазначеного Закону (реєстр. № 2141), Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні повернути проект Закону суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання, враховуючи, що прийняття зазначеного проекту Закону матиме значний вплив на показники Державного бюджету України, збільшуючи його витрати.

Крім того, народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань удосконалення державного регулювання у галузі державної авіації України (реєстр. № 3412).

Розгляд Звіту Рахункової палати України про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, передбачених Міністерству оборони України на закупівлю, розробку і модернізацію озброєння та військової техніки, не відбувся у зв’язку з тим, що для розгляду цього питання на засідання Комітету прибув член Рахункової палати, який не був запрошений на засідання.