16 червня 2020, 13:53

Інформація про прийняття Верховною Радою України за основу проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» (реєстр. № 2618)

 

16 червня 2020 року Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» (реєстр. № 2618), який доповідала народний депутат України, голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верещук Ірина Андріївна.

Метою прийняття проекту є оптимізація системи протимінної діяльності в Україні та приведення окремих положень Закону у відповідність до існуючого законодавства в Україні шляхом внесення відповідних змін. Прийняття цього проекту має створити умови для спрощення управління та координації діяльності всіх операторів протимінної діяльності, у тому числі міжнародних, залучення всього потенціалу у цій сфері, та поліпшити умови життєдіяльності мешканців територій, які постраждали від наслідків збройної агресії Російської Федерації, та найголовніше, невідкладне прийняття цього закону суттєво зменшить кількість випадків травматизму та загибелі мирного населення на Сході України.