14 лютого 2020, 14:58

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 14 лютого 2020 року

 

14 лютого 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (реєстр. № 2343), підготовленого до другого читання, було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у другому читанні прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому.

Також було розглянуто проект Закону про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» (реєстр. № 2618) та альтернативний проект Закону про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» (реєстр. № 2618-1). За результатами розгляду прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» (реєстр. № 2618) прийняти його за основу, а альтернативний проект Закону (реєстр. № 2618-1) відхилити.

Заслухано інформацію керівників робочих груп, утворених у Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, щодо розробки законопроектів, відповідно до напрямків діяльності робочих груп.

Крім того, на засіданні було презентовано: законодавчі ініціативи Міністерства оборони України у 2020 році; проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань удосконалення державного регулювання в галузі державної авіації України»; проект Закону України «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про державну таємницю».