06 лютого 2020, 15:40

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 5 лютого 2020 року

 

5 лютого 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому першим питанням було розглянуто поданий Президентом України проект Закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях (реєстр. № 3003). За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами України військової служби (реєстр. № 2592)  та проекту Закону про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про національну безпеку України» щодо набрання чинності положеннями стосовно Головнокомандувача Збройних Сил України, Генерального штабу Збройних Сил України, видів і окремих родів військ (сил) (реєстр. № 3015) було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроекти за основу та в цілому.

Також було розглянуто проект Закону про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України (реєстр. № 0025) та прийнято рішення запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом, який визначений головним, рекомендувати Верховній Раді України ратифікувати Рамковий договір між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України, вчинений 19 листопада 2019 року.

Крім того, заслухано інформацію щодо: стану розслідування кримінальних справ, які стосуються питань облаштування другої та третьої ліній оборони; завершення договірно-правового оформлення українсько-російського державного кордону.

Запрошений на засідання Комітету Міністр оборони України Загороднюк Андрій Павлович поінформував народних депутатів України про формування державного оборонного замовлення та здійснення оборонних закупівель.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Геращенко Антон Юрійович поінформував присутніх про систему територіальної оборони Естонії та Литви.