16 січня 2020, 18:17

Інформація про прийняття Верховною Радою України у першому читанні за основу проекту Закону про розвідку (реєстр. № 2412-д) та проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Службу зовнішньої розвідки» щодо діяльності Служби зовнішньої розвідки України (реєстр. № 2414-д)

 

16 січня 2020 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу проект Закону про розвідку (реєстр. № 2412-д) та проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Службу зовнішньої розвідки» щодо діяльності Служби зовнішньої розвідки України (реєстр. № 2414-д), який доповідала заступник Голови Комітету, голова підкомітету запровадження цінностей і стандартів НАТО, міжнародного військового співробітництва та миротворчості Безугла Мар'яна Володимирівна.

Проект Закону про розвідку (реєстр. № 2412-д) спрямовано на вдосконалення правових та організаційних засад функціонування розвідки, діяльності розвідувальних органів України та інших суб’єктів розвідувального співтовариства, підвищення ефективності їхньої взаємодії, а також забезпечення соціального та правового захисту співробітників розвідувальних органів і осіб, залучених до конфіденційного співробітництва з цими органами. Він має замінити чинний наразі Закон України «Про розвідувальні органи України».

Метою законопроекту про внесення змін до Закону України «Про Службу зовнішньої розвідки» щодо діяльності Служби зовнішньої розвідки України (реєстр. № 2414-д) є вдосконалення правових засад діяльності Служби зовнішньої розвідки України як суб’єкта розвідувального співтовариства.

У законопроекті пропонується викласти у новій редакції Закон України «Про Службу зовнішньої розвідки України», врегулювати питання правового статусу Служби зовнішньої розвідки України, керівництва її діяльністю та загальної структури.