08 листопада 2019, 09:17

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 7 листопада 2019 року

 

7 листопада 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому одноголосно було прийнято рішення рекомендувати включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону України «Про оборонні закупівлі» реєстр. № 2398 від 07.11.2019 року.

Також на засіданні було розглянуто кілька звернень народних депутатів України, зокрема:

щодо включення Державного підприємства «Український державний центр радіочастот» до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Рішення Комітету: звернутися до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути пропозицію, висловлену Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації;

про можливість відновлення роботи Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин, що призвели до трагедії біля міста Іловайськ та Дебальцеве. Рішення Комітету: у рамках здійснення парламентського контролю звернутися до правоохоронних органів з проханням надати інформацію щодо стану розслідування обставин трагічних подій, які сталися біля міста Іловайськ та Дебальцеве Донецької області;

щодо поїздки народних депутатів України – членів Комітету для ознайомлення з системами оперативного (бойового) управління, зв’язку, розвідки та спостереження.

розглянути можливість делегувати представників Комітету до складу Комісії, яка створюється у Міністерстві оборони України для перевірки якості бронежилетів. Рішення Комітету: звернутися до Міністерства оборони України з пропозицією включити членів Комітету Костенка Р.В. та Герасименка І.Л. до складу Комісії, яка створюється у Міністерстві оборони України для перевірки якості бронежилетів.


Крім того, було прийнято рішення про створення спільної робочої групи з з питань кібербезпеки у секторі національної безпеки, оборони та розвідки. Робоча група буде створена з числа народних депутатів України – членів Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а також Комітету з питань цифрової трансформації.

Одноголосно було прийнято рішення про створення робочої групи з протидії гібридним загрозам, а також робочої групи для законодавчого врегулювання питань територіальної оборони.

Крім того, народний депутат України Веніславський Ф.В. запропонував звернутися до Міністерства оборони України та правоохоронних органів з метою отримання інформації щодо стану розслідування питань готовності та використання бюджетних коштів на облаштування другої і третьої лінії оборони.

Члени Комітету обговорили результати поїздки 5 листопада 2019 року до населеного пункту Золоте групи для оперативного реагування на події в зоні проведення операції Об’єднаних сил, зокрема на лінії розведення сил і засобів.