29 березня 2008, 11:48

Голова Комітету Анатолій Гриценко звернувся до Президента України з листом наступного змісту

Відповідно до Програми “Партнерство заради миру” та планів військового співробітництва між Міністерством оборони України та міністерствами оборони інших держав на території України передбачено провести у 2008 році спільні військові навчання підрозділів Збройних Сил України з підрозділами збройних сил інших держав.

Для проведення військових навчань необхідно рішення Президента України, яке відповідно до пункту 23 статті 85 Конституції України підлягає схваленню Верховною Радою України.

Перші військові навчання заплановано провести у квітні ц.р., але до цього часу не подано на розгляд Верховної Ради України проект відповідного закону, несвоєчасність подання якого при можливій процедурі затягування прийняття по ньому рішення з боку народних депутатів України, створить передумови зриву таких навчань.

Просив би Вас прискорити подання на розгляд Верховної Ради України рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2008 році для участі у військових навчаннях.