Діяльність Комітету

16 грудня 2021, 14:07

Інформація про прийняття Верховною Радою України у першому читанні за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву (реєстр. № 6302)

 

16 грудня 2021 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву (реєстр. № 6302), який представляв народний депутат України – член Комітету Веніславський Федір Володимирович.

У законопроекті пропонуються зміни до деяких законів України, спрямовані на уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву, у тому числі на удосконалення та підвищення ефективності ведення руху опору.

Зокрема, законопроектом уточнюються відповідні повноваження органів військового управління Збройних Сил України, у тому числі Командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, яке є організатором руху опору, і повноваження Кабінету Міністрів України, врегульовуються питання грошової винагороди особам, які проходять військову службу під час особливого періоду, а також порядку і умов підпорядкування Національної гвардії України під час введення правового режиму воєнного стану.

Прийняття відповідного Закону забезпечить техніко-юридичне узгодження деяких положень Закону України “Про основи національного спротиву? з іншими законами України у сфері оборони, місцевого самоврядування, унормує використання військового майна, фінансування та матеріально-технічне забезпечення руху опору і сприятиме підвищенню спроможності національного спротиву.